Skip to main content

Het verhaal van een Hollands familiebedrijf

De Ooievaar

In 1903 begon Opa Ridder matrassenfabriek en familiebedrijf “de Ooievaar.” In 1930 kreeg oudste zoon Piet de leiding van de fabriek. Piet was een autodidact en ontwikkelde met de lokale smid machines om de matrasproductie te mechaniseren. Na de 2e wereldoorlog werd gestart met de fabricage van rookstoelkussens. Dat was het moment dat “de Ooievaar” veranderde in Perida en dat de focus verschoof van ligcomfort naar zitcomfort.

Van ligcomfort naar zitcomfot.

De derde generatie Ridder ging zich verder specialiseren in zitcomfort. In de 70er jaren van de vorige eeuw ontstond een grote vraag naar leer als bekledingsmateriaal. Leer van over de hele wereld werd bij TNO getest en zo ontstond bij Perida een gedegen kennis van leer. Kennis die ons vandaag aan de dag nog steeds van pas komt en ons in staat stelt alleen maar het beste leer in de collectie op te nemen.

Familiebedrijf Perida Design Aviation
Familiebedrijf Perida Design Martime
Perida Martime sofa
Perida Design Martime

Geen massaproductie maar maatwerk

Na de economische crisis begin 80er jaren (de hypotheekrente steeg boven de 13%) hebben we ons gespecialiseerd in maatwerk, Geen massaproductie maar kleinschalig maatwerk voor klanten die daar behoefte aan hebben. Daarom vindt u onze mensen ook aan boord bij de luxe superjacht bouwers. Daar neemt de vraag naar kwaliteit, afwerking, comfort en maatwerk alleen nog maar toe. En alles moet duurzaam. Dat beperkt zich niet alleen tot banken. Ook in panelen, bedachterwanden en raamdecoratie hebben wij veel ervaring. Als u op zoek bent naar goede kwaliteit en u heeft persoonlijke wensen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Zitcomfort op maat

Perida levert, rechtstreeks aan u, zitcomfort op maat. Dat is meer dan een hoger pootje of een langer zitkussen. Comfort is een uitgekiende balans tussen gebruiker, materiaal en maatvoering. En omdat we regelmatig aan tafel zitten bij topdesigners en decorateurs hebben we veel interieur ervaring die we graag met u willen delen. Op verzoek is onze binnenhuisarchitect aanwezig om u te helpen bij uw keuze.

Perida Design Martime
Perida Design Fabriek
Perida Design Martime
Perida Design Lounge