Skip to main content

alles-over-alcantara

Wat is Alcantara?

Alcantara is de Italiaanse versie van het in Japan ontwikkelde ultrasuede. De stof is in 1970 uitgevonden door Dr. Miyoshi Okamoto voor Toray Industries in Japan. Het is een synthetisch microfiberweefsel. Alcantara wordt vervaardigd uit microfibers, samengesteld uit 68% polyester en  32% polyurethaan. Doordat de microfibers uiterst dun zijn, kunnen er zeer veel op 1cm² worden aangebracht waardoor het materiaal borg staat voor een zeer hoge slijtvastheid. Microfibers zijn, in wezen, stoffen gemaakt van heel kleine vezels. De vezels zijn zo klein dat een pond ervan voldoende zou zijn om de afstand van de aarde tot de maan te overbruggen. Alcantara is het best te vergelijken met Nubuck leder(geschuurd leer) en met suede. Alleen ligt de slijtvastheid veel hoger en is Alcantara super eenvoudig te reinigen.  Als Okamoto zelf de productie van Alcantara in Italië was gestart zou hij ongetwijfeld de Leonardo-prijs hebben ontvangen, omdat hij bijdroeg aan de wereldwijde glans van MADE IN ITALY.”

alles-over-alcantara. Alcantara het origineel met logo
alles-over-alcantara. Leverbaar in meer dan 50 prachtige kleuren

Alcantara toepassingen

Alcantara als luxe bekleding wordt breed toegepast. Denk aan privet jets, luxe jachten, meubelindustrie en automobielindustrie. Audi Q7, Masserati, Lamborghini, Mercedes, Porche, allen hebben in het topsegment keuze uit een Alcantara bekleding. Ook in de confectie heeft Alcantara een bijzondere klank als het gaat om makkelijk draagbaar en uiterst eenvoudig te reinigen materiaal

alles-over-Alcantara. Alcantara in Automotive

Alcantara als meubelbekleding

Alcantara is door de jaren heen een prachtig fluweel zacht en ijzersterk product gebleken. Zo zien we af en toe nog Perida modellen uit de 70er en 80er jaren met Alcantara welke zich nog in topconditie bevindt. Tussen 1998 en 2002 zijn er slechte partijen Alcantara op de markt gekomen met een verhoogde kans op slijtage en vervilten. Sinds 2003 wordt Alcantara weer geleverd in de kwaliteit die we van oudsher hebben weten te waarderen en waar Perida met een gerust hart garantie op geeft. Perida gebruikt Alcantara die speciaal ontwikkeld is voor meubelen. Hiervoor is door de fabriek aan de achterzijde nog een extra drager aangebracht. Sterk, zacht, mooi, warm en een mat uiterlijk maken Alcantara naast leder een van de mooiste bekledingen voor luxe meubelen. Het is dan ook een prachtig alternatief voor mensen die leer prefereren vanwege de duurzaamheid maar een voorkeur hebben voor de warme behaaglijkheid van  stof, Als meubelbekleding wordt Alcantara geleverd in meer dan 50 kleuren

alles-over-alcantara. Perida model Leisure in Alcantara
hoekbank in Alcantara. perida.nl

Hoekbank in Alcantara

design bank in Alcantara. perida.nl

Designbank in Alcantara

Loungebank in Alcantara. perida.nl

Loungebank in Alcantara

Cafe-Restaurant bank in Alcantara. perida.nl

Café-restaurantbank in Alcantara

alles-over-Alcantara. Alcantara in meer dan 50 kleuren leverbaar. Klik hier voor pdf

alles-over-alcantara. Alcantara in meer dan 50 kleuren (3)
alles-over-alcantara. Kleuren 1
alles-over-alcantara. Kleuren 2
alles-over-alcantara. Kleuren 3
alles-over-alcantara. Kleuren 4

alles-over-alcantara.  Alcantara reinigen

Onderhoud van Alcantara

De mogelijkheden om Alcantara te reinigen zijn wereldberoemd. Mits op de juiste wijze uitgevoerd. In de praktijk zien we dat er problemen ontstaan door het op een verkeerde manier verwijderen van vlekken. Door het gebruik van verkeerde schoonmaakproducten en zogenaamde wonder middeltjes kan de stof onherstelbaar worden beschadigd. Tevens zorgen de meeste schoonmaakproducten ervoor dat het resultaat slechts tijdelijk is en dat de stof in de loop van de tijd alleen maar vuiler en vlekkerig wordt.

Tips voor het onderhoud en reinigen van Alcantara 

 • De volgende tips helpen u bij het verwijderen van veel voorkomende vlekken, zoals frisdrankvlekken, wijnvlekken of koffievlekken. Wat kunt u zelf doen bij het ontstaan van vlekken?
  • Reageer direct, hoe langer u wacht, hoe moeilijker de vlek zich laat verwijderen.
  • Bepaal de soort vlek, zodat u de beste middelen kunt kiezen om de vlek te verwijderen. Een voorbeeld van watergedragen vlekken : zand, grond, frisdrank, sap, koffie, thee, bier, chocolade, bloed, ketchup, jam, braaksel en rode wijn.
  • Schep de resten weg, eventueel met een lepel. Werk daarbij van buiten naar binnen.
  • Ga niet wrijven. De vlek komt dan dieper in de stof.
  • Gebruik onmiddellijk de Chem-Dry Vlekkenblusser of de Grease & Oil Remover. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de meest gangbare vlekken (ook oude)  te verwijderen zonder nadelige gevolgen voor de stoffering. Lees hierbij wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing. Perida is dealer van de Chem-Dry producten.
  • Dep de vlek net zolang met een witte absorberende doek of keukenrol tot de vlek geheel is verdwenen of tot dat de doek geen vuil meer opneemt. Dep van buiten naar binnen.
  • Herhaal zo nodig de behandeling met de Chem-Dry Vlekkenblusser. Ga hierbij voorzichtig te werk, zonder hard borstelen of wrijven. De kans bestaat dat de vlek dan groter wordt en dat u de vezels beschadigt.
  • Gebruik geen wasmiddelen of zogenaamde zachte chapoos. De samenstelling van wasmiddelen is niet geschikt voor Alcantara reiniging.
  • Gebruik nooit bleekmiddelen. Bij Alcantara;  gebruik beslist nooit Aceton

  Let op: als u een vlekverwijderaar op meubelstoffen gebruikt, is het vaak beter het product op een doek te spuiten en vervolgens met de doek de vlek te behandelen.

  Het kan voorkomen dat er na behandeling geen vuil meer uit uw Alcantara komt en dat de vlek toch nog zichtbaar is. In dat geval zal de kleurstof van het vuil (denk aan koffievlekken, theevlekken en wijnvlekken) dan diep in de vezel getrokken zijn. Neem in dat geval dan contact op met de Perida.

Reinigingstip waar we eigenlijk mee zouden moeten beginnen.

Verwacht u dat de vlek moeilijk is te behandelen ga dan niet zelf aan de slag. Laat de hoes chemisch reinigen(stomerij), schakel een deskundige in. (Chemdry) of stuur een mail met alle gegevens naar
service @ perida.nl

alles-over-alcantara. Vlekkenblusser en crease en oil remover

De vlekkenblusser is milieu vriendelijk & pH neutraal

Vlekken van etenswaren of andere water gedragen vervuiling in uw meubels kunt u goed verwijderen met de Chem-Dry Vlekkenblusser.
Dit milieuvriendelijke vlekkenmiddel is pH neutraal en laat na droging geen vuilaantrekkende resten achter in het behandelde oppervlak.
Omdat er geen oplosmiddelen, bleekmiddel of zeep inzit is dit product veilig voor mens, dier, uw tapijt of stoffering

Werking vlekkenblusser

De Chem-Dry Vlekkenblusser reinigt met de kracht van koolzuur.
Deze koolzuurwerking gaat als volgt: de belletjes van het koolzuur weken het vuil los van de vezels en brengen het daarna naar het oppervlak van de stof, waar het gemakkelijk te verwijderen is.
Dit verwijderen kunt u het beste doen door te deppen met een witte katoenen badstof handdoek. Deze heeft namelijk een hoog absorberend vermogen en u kunt geen kleurstoffen overbrengen van de handdoek naar de meubelbekleding.
Door te deppen in plaats van te wrijven voorkomt u schade aan de vezels.

Watergedragen vlekken met water verwijderen.

Het is belangrijk voor alle stofsoorten, dat u de gemorste substantie zo snel mogelijk met een lepel verwijdert en daarbij van de buitenrand van de vlek naar binnen toe werkt. De substantie mag niet in het weefsel worden gedrukt. Vochtige plekken kunt u vervolgens droog deppen (niet wrijven) met witte tissues (keukenrol). Neem daarna een witte katoenen thee- of handdoek. Maakt deze door-en-door nat. Daarna goed uitwringen en op de vlek leggen. De doek laten liggen tot hij helemaal droog is. Niet tussendoor optillen om te kijken. Het principe is dat het water verdampt en het vuil mee naar de oppervlakte neemt. De oppervlakte is nu de bovenkant van het doek. Is de vlek minder geworden dan kunt u de behandeling nog een paar keer herhalen.