Skip to main content
perida model Leisure bank +tafel aangebouwd

design banken op maat

Perida maakt al meer dan 100 jaar hoekbanken, projectbanken en design banken op maat. Hiervoor hebben wij een standaard programma dat wij volledig op iedere maat kunnen aanpassen. Maar Perida kan meer. Als klein specialistisch bedrijf maken wij ook banken volgens tekening. Dat is vooral handig als een bank in een speciale ruimte moet passen.  Dus heeft u of uw architect een leuk idee dan kunt u altijd met ons komen praten. In de meeste gevallen kunnen wij uw dromen verwezenlijken. En omdat wij in maatwerk gespecialiseerd zijn is dat ook nog eens redelijk betaalbaar. Voor de bekleding kunt u kiezen uit een grote hoeveelheid kleuren in leer, stof of alcantara. De banken worden door ons in Nederland in eigen werkplaats gemaakt.

design banken op maat

Perida maakt al meer dan 100 jaar hoekbanken, projectbanken en design banken op maat. Hiervoor hebben wij een standaard programma dat wij volledig op iedere maat kunnen aanpassen. Maar Perida kan meer. Als klein specialistisch bedrijf maken wij ook banken volgens tekening. Dat is vooral handig als een bank in een speciale ruimte moet passen.  Dus heeft u of uw architect een leuk idee dan kunt u altijd met ons komen praten. In de meeste gevallen kunnen wij uw dromen verwezenlijken. En omdat wij in maatwerk gespecialiseerd zijn is dat ook nog eens redelijk betaalbaar. Voor de bekleding kunt u kiezen uit een grote hoeveelheid kleuren in leer, stof of alcantara. De banken worden door ons in Nederland in eigen werkplaats gemaakt.

Modular seating system

Casa

Perida design team

Het merendeel van de huidige loungemodellen vertoont hetzelfde beeld. Mooi laag silhouet met dikke kussens die je uitnodigen om er lekker in weg te zakken.  Helaas is men vaak vergeten dat je na verloop van tijd uitgerust wilt opstaan. Bij Perida hebben we  lang gewacht om met een dergelijk model op de markt te komen. Na veelvuldig testen zijn we er in geslaagd om een kussen te maken met een vulling van super dons en speciaal koudschuim. In de Casa zit je in je eigen wolk. Een wolk die niet meer hoeft te worden opgeschud en waar je bovendien uitgerust uit opstaat. Model Casa is leverbaar in heel veel maten waaronder hoekbanken en chaise longues. Zoals alle Perida modellen maken we de Casa  op elke maat

Modular seating system

Edward

Perida design team

Het Perida-team heeft bij het ontwerpen van model EDWARD geen compromissen gesloten. Met een prachtig design en een laag silhouet biedt Edward een modulair systeem waarmee je eindeloos kunt combineren. Kies uit diverse elementen zoals longchairs, chaise longues, loungers, dormeuses en hoekstukken. Het comfort, kenmerkend voor Perida, is aanpasbaar naar jouw wensen. Onze bekende ingrediënten zoals stalen veren, beukenhout, multiplex, koudschuim en dons garanderen ongeëvenaarde kwaliteit. Edward is verkrijgbaar in hoogwaardig leer, luxe stoffen en Alcantara. De poten, vervaardigd van geanodiseerd aluminium, kunnen geëpoxeerd worden in verschillende RAL kleuren.

moderne rondingen
Mood

Paul Ridder design

In de Mood zitten de laatste design trends verwerkt. Luchtige tijdloze elegantie voorzien van subtiele rondingen. De ronde vormen van zit-, rug- en armdelen geven Mood een warme uitstraling en zorgen voor een weldadig goed zitcomfort dat verzorgd wordt door een beukenhouten frame bespannen met stalen veren. Het geheel is weer afgedekt met super koudschuim.  Mood is leverbaar in verschillende breedtes. Er is ook een draaifauteuil en een organisch gevormde poef die in meerdere maten wordt geleverd. In dit voorbeeld is de Mood bekleed met chenille stof Moss van De Ploeg.  De bank is verder leverbaar in exclusieve stoffen, luxe leersoorten en Alcantara.  De 3-zitsbank Mood in Ploegstof is leverbaar vanaf  € 2995,.

Relaxmodel

Leisure

Paul Ridder design

Model Leisure is nieuw in de Perida collectie. De Leisure is gemaakt voor liefhebbers die het beste willen bezitten. Het ontwerp appelleert aan ambachtelijkheid en traditie. Het basismodel ontstond meer dan 60 jaar geleden en is door Perida opnieuw ontwikkeld volgens de normen van deze tijd. Neem bijvoorbeeld de combi uitvoering leer met stof. Een ombouw die heel lang mee gaat. De stoffen kussens met hoezen die je naar gelang het tijdsbeeld of behoefte heel makkelijk en voordelig kan vervangen. Zo wordt Leisure een tijdloze klassieker die nooit zal vervelen. Wordt geleverd als fauteuil, 2-zits, 2½-zits, 3-zits in 2 delen, 3-zitsbank en prisma hoek. Buiten de standaard maten kunt u bij Perida model leisure helemaal aan uw eigen maten laten aanpassen. En dat geldt niet alleen voor de maatvoering maar ook voor de hardheid en alles wat met comfort te maken heeft.

Het origineel

RIO

Peria team

 

Geïnspireerd door de kubistische ontwerpen van Le Corbusier  brengt Perida in 1965 model Rio op de markt. Dat dit model nationaal en internationaal door verschillende fabrikanten is gekopieerd zegt iets over de kracht van dit ontwerp.  Door subtiele aanpassingen is de Rio altijd met zijn tijd meegegaan. Een absolute bestseller die je in veel interieurs tegenkomt. Sommige klanten zitten al op hun tweede, of zelfs hun derde Rio.

Klapt u maar

Country

Paul Ridder design

Een bijzondere bank met een aantal speelse vloeiende lijnen die de Country een gezellige en behaaglijke uitstraling geven. Voor dit model ontwikkelde Perida de traploos neerklapbare arm. Dan maak je van de Country in 1 klap een comfortabele ligbank. Dit model wordt ook als hoekbank geleverd en kan geheel aan maten en wensen worden aangepast. De poten zijn in verschillende uitvoeringen.

Win Ruimte

Joy

SR design

Heel bekend. Die strakke compacte zitbanken van Spectrum en Artifort uit de 50- en 60er jaren. Door hun compacte eenvoud overal toepasbaar. Dit stond de ontwerpers voor ogen bij de ontwikkeling van JOY.  Met een totale diepte van 75 cm is de doelstelling gehaald. Het resultaat is de klassieker die we in eerste instantie voor ogen hadden, namelijk betaalbaar tijdloos design in een kwaliteit die vroeger zo gewoon was. We brengen JOY in een aantal standaard maten of we maken hem op door u gewenste maat.

Een nieuwe klassieker

Timeless

Perida team

De kubistische stijl van Le Corbusier vormde de inspiratie voor dit ontwerp. Door de horizontale opbouw van het zitvlak kan je met dit model alle kanten op. Uitstekend geschikt om er speciale hoeken mee te creëren. U of uw architect bedenkt het en wij maken het. Neem contact op voor de mogelijkheden. Onderstel leverbaar in alle moderne RAL kleuren

Carré

Perida team
Geïnspireerd door de tijdloze en functionele modellen van Le Corbusier uit het begin van de vorige eeuw ontwierpen wij model Carré. In model Carré hebben wij 100 jaar Perida zitervaring verwerkt. De dubbel gestikte naden vertonen een afwerkingsniveau dat u uitsluitend bij absolute topmodellen aantreft. Model Carré wordt geleverd in heel veel maten. Desgewenst maakt Perida hem helemaal op uw maat. Bekleding; Leer, stof of Alcantara.

Jubileummodel

Amsterdam  modular seating system

Perida team
Vanwege ons 120-jarig bestaan hebben we model Amsterdam ontworpen, een waar meesterwerk dat de rijke historie van onze stad Amsterdam, waar het allemaal begon, weerspiegelt. Dit systeem is ontworpen met de moderne consument in gedachten en heeft prachtige ronde vormen die naadloos in elke hedendaagse interieur passen. De set is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een ongeëvenaard comfort, waardoor u kunt genieten van elke minuut die u erin doorbrengt. Amsterdam kan ook volledig naar uw wensen worden aangepast.

Move

ontwerp Mathijs van der Vinne
In onze Kerstshow 2006 stapte Mathijs van der Vinne bij Perida binnen.  In zijn hand een eenvoudige krabbel van een verstelbare bank die hij voor ogen had. Als je er naar kijkt zie je de eenvoud. Maar tot nu toe had nog nooit iemand in de honderden jaren meubelgeschiedenis hier aan gedacht. Het duurt even voor je het door hebt. Maar het ontwerp is geniaal. Maak je eigen MOVE op de volgende pagina.

Casa

Perida design team

Het loungemodel van Perida.  Maar dan eentje waar je uitgerust uit opstaat. Na veelvuldig testen zijn we er in geslaagd om een kussen te maken met een vulling van super dons en speciaal koudschuim. In loungemodel Casa zit je in je eigen wolk. Een wolk die niet meer hoeft te worden opgeschud. Casa is leverbaar in heel veel maten waaronder hoekbanken en chaise longues.

Edward

Perida design team

Prachtig design met een laag silhouet. Edward is een modulair systeem waarmee je eindeloos kunt combineren. Longchair, chaise longue, loungers, dormeuses en hoekelementen. . Edward is leverbaar in zwaar leer, luxe stoffen en Alcantara. Poten zijn van geanodiseerd aluminium en kunnen in veel RAL kleuren geëpoxeerd worden.

Mood

Paul Ridder design
De ronde vormen van zit-, rug- en armdelen geven Mood een warme uitstraling en zorgen voor een weldadig zitcomfort  Ondersteund door een beukenhouten frame bespannen met stalen veren en afgedekt met koudschuim.  Mood is leverbaar in verschillende breedtes. Er is ook een draaifauteuil en een organisch gevormde poef. Bekleding: zwaar leers, luxe stoffen of Alcantara.  De 3-zitsbank Mood in Ploegstof is leverbaar vanaf  € 2995,.

Leisure

SR design
Het basismodel ontstond meer dan 60 jaar geleden en is door Perida opnieuw ontwikkeld volgens de normen van deze tijd. Buiten de standaard maten kunt u bij Perida model leisure helemaal aan uw eigen maten laten aanpassen. Klik op de afbeelding en ga naar de pagina

Country

Paul Ridder design

Een bijzondere bank met speelse vloeiende lijnen die de Country een gezellige en behaaglijke uitstraling geven. Voor dit model ontwikkelde Perida de traploos neerklapbare arm. Dan maak je van de Country in 1 klap een comfortabele ligbank.

RIO

Peria team
Geïnspireerd door de kubistische ontwerpen van Le Corbusier  brengt Perida in 1965 model Rio op de markt. Dat dit model nationaal en internationaal door verschillende fabrikanten is gekopieerd zegt iets over de kracht van dit ontwerp.  Door subtiele aanpassingen is de Rio altijd met zijn tijd meegegaan. Een absolute bestseller die je in veel interieurs tegenkomt. Sommige klanten zitten al op hun tweede, of zelfs hun derde Rio.

Joy

SR design
Heel bekend. Die strakke compacte zitbanken van Spectrum en Artifort uit de 50- en 60er jaren. Door hun compacte eenvoud overal toepasbaar. Dit stond de ontwerpers voor ogen bij de ontwikkeling van JOY.  Met een totale diepte van 75 cm is de doelstelling gehaald, tijdloos design in een kwaliteit die vroeger zo gewoon was. We brengen JOY in een aantal standaard maten of we maken hem op door u gewenste maat.

Timeless

Perida team
De kubistische stijl van Le Corbusier vormde de inspiratie voor dit ontwerp. Door de horizontale opbouw van het zitvlak kan je met dit model alle kanten op. Uitstekend geschikt om er speciale hoeken mee te creëren.  Neem contact op voor de mogelijkheden. Onderstel leverbaar in alle moderne RAL kleuren

Carré

Perida team
Geïnspireerd door de tijdloze en functionele modellen van Le Corbusier uit het begin van de vorige eeuw ontwierpen wij model Carré. In model Carré hebben wij 100 jaar Perida zitervaring verwerkt. De dubbel gestikte naden vertonen een afwerkingsniveau dat u uitsluitend bij absolute topmodellen aantreft. Model Carré wordt geleverd in heel veel maten. Desgewenst maakt Perida hem helemaal op uw maat. Bekleding; Leer, stof of Alcantara.

Jubileummodel

Amsterdam

Perida team
Vanwege ons 120-jarig bestaan hebben we lounge set Amsterdam ontworpen, een waar meesterwerk dat de rijke historie van onze stad Amsterdam, waar het allemaal begon, weerspiegelt. De set is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een ongeëvenaard comfort, waardoor u kunt genieten van elke minuut die u erin doorbrengt. Amsterdam kan ook volledig naar uw wensen worden aangepast.

Move

ontwerp Mathijs van der Vinne
In onze Kerstshow 2007 stapte Mathijs van der Vinne bij Perida binnen.  In zijn hand een eenvoudige krabbel van een verstelbare bank die hij voor ogen had. Als je er naar kijkt zie je de eenvoud. Maar tot nu toe had nog nooit iemand in de honderden jaren meubelgeschiedenis hier aan gedacht. Het duurt even voor je het door hebt. Maar het ontwerp is geniaal. Maak je eigen MOVE op de volgende pagina.

perida.nl hoekbank 45 graden Timeless

design banken op maat

Perida maakt al meer dan 100 jaar banken op maat. Bovendien maken wij als klein specialistisch bedrijf ook banken volgens tekening. Handig als een bank in een speciale ruimte moet passen.  Heeft u of uw architect een leuk idee? kunt ook met ons komen praten. Als we het zien zitten gaan we samen aan de slag en komt u tijdens de productie ook nog eens proefzitten. Voor de bekleding kunt u kiezen uit een grote hoeveelheid kleuren in leer, stof of alcantara.

Onze standaard collectie

Casa

Casa. Het loungemodel van Perida.  Maar dan eentje waar je uitgerust uit opstaat.

Edward

 Edward is een modulair systeem waarmee je eindeloos kunt combineren.

Mood

De ronde vormen van zit-, rug- en armdelen geven Mood een warme uitstraling en zorgen voor een weldadig zitcomfort

Leisure

Het basismodel ontstond meer dan 60 jaar geleden en is door Perida opnieuw ontwikkeld volgens de normen van deze tijd.

RIO

Geïnspireerd door de kubistische ontwerpen van Le Corbusier  brengt Perida sinds 1965 model Rio op de markt.

Joy

Joy. De ruimte winner in onze collectie

Country

Country Een bijzondere bank met speelse vloeiende lijnen met als extra een neerklapbare armlegger.

Timeless

Timeless de nieuwe klassieker van Perida.

Carré

Een kubist geïnspireerd op de schetsen van Le Corbusier

Jubileummodel

Amsterdam

Perida team
Vanwege ons 120-jarig bestaan hebben we lounge set Amsterdam ontworpen, een waar meesterwerk dat de rijke historie van onze stad Amsterdam, waar het allemaal begon, weerspiegelt.

Move

ontwerp Mathijs van der Vinne
In onze Kerstshow 2006 stapte Mathijs van der Vinne bij Perida binnen.  In zijn hand een eenvoudige krabbel van een verstelbare bank die hij voor ogen had. Als je er naar kijkt zie je de eenvoud. Maar tot nu toe had nog nooit iemand in de honderden jaren meubelgeschiedenis hier aan gedacht. Het duurt even voor je het door hebt. Maar het ontwerp is geniaal. Maak je eigen MOVE op de volgende pagina.